GØR-DET-SELV DIGITAL DANNELSE

Posted on Posted in Ungdomsuddannelser

UV-materiale til lærere og ledelse der gør skolen i stand til selvstændigt at afholde workshop og foredrag om digital dannelse, når det akutte behov opstår.

UNDERVISNINGSMATERIALE: Få præsentationsmateriale og drejebog til selvstændigt at holde workshop og foredrag om digital dannelse, når det akutte behov opstår.

Er der tegn på cybermobning i klassen? Bliver der delt billeder uden samtykke? Er sproget online - og offline - ved at blive for hård, og ved eleverne i det hele taget at deres digitale fodspor fører målrettet til deres unikke devices og til dem som individer?

Nogle gange opstår behovet for en samtale om digital dannelse pludseligt. Der kan være optræk til problemer - eller måske er skaden allerede sket. I de tilfælde kan Gør-Det-Selv Digital Dannelse med fordel anvendes, for at skabe rammerne for foredrag og workshops i skolen om digital adfærd.

Indhold:

Undervisningsmaterialet består af en Prezi-præsentation og tilhørende drejebog, der giver den enkelte lærer eller skoleleder mulighed for hurtigt og effektivt at behandle emner som 

  • Netetik
  • Digital fodspor
  • Online identitet
  • Deling og privatpolitik på sociale medier

Forløbet er målrettet elever i udskoling og på ungdomsuddannelser, og er udformet efter ønske om aktiv deltagelse. Når Digital Dannelse afholdes som workshop i de enkelte klasser, får eleverne mulighed for at sætte deres egne ord på tanker om deling og grænsesætning. Forløbet kan dog også afholdes som foredrag til en større gruppe (et helt gymnasium, for eksempel), hvor skolens ledelse selv lægger op til en konkret digitalpolitik.

Bestil undervisningsmateriale

Dit navn *

Organisation

Email eller tlf. *

Forslag til dato

Besked *

Bestil

Dit navn *

Organisation

Email eller tlf. *

Forslag til dato

Besked *