Projekt

Elevens Digitale Kompetencehjul

Med udgangspunkt i Det Digitale Kompetencehjul udviklede Center for Digital Dannelse i samarbejde med Gyldendal og seks partnerskoler "Elevens Digitale Kompetencehjul", med lancering januar 2018. De seks partnerskoler bestod af Risbjergskolen, Marie Kruses Skole, Hillerød 10. Klasseskole, Smidstrup-Skærup Skole, Vejlebroskolen og 10. Klasse UngdomsCenter Vejle.
Værktøjet er målrettet elever i 7.-10. klasse.

Elevens Digitale Kompetencehjul støtter tilegnelsen og udviklingen af børn og unges digitale dannelse og kompetencer, med henblik på at give danske skoleelever en bedre overordnet dannelse, trivsel og faglighed i nutidens samfund. Værktøjet stiller skarpt på det digitale felt i øjenhøjde med eleverne, og hjælper lærere til at indarbejde IT i fagplanen, ved at kickstarte en dialog og inspirere til konkrete undervisningsforløb. Ligesom med originaludgaven af Det Digitale Kompetencehjul, vil elever kunne kortlægge deres egne digitale kompetencer og gennem platformen få konkrete øvelser til at arbejde videre med det digitale felt.

Elevens Digitale Kompetencehjul kan anvendes af alle til en personlig kortlægning her.
Værktøjet er desuden udstyret med en række funktioner, som skaber overblik for skolen. Gennem et årsabonnement har skolen mulighed for at samle elevkortlægninger i grupper. Lærerne kan se hvordan eleverne fordeler sig - og derfor, hvor der skal ydes en indsats, mens ledelsen har mulighed for at dokumenterer effekten af et målrettet forløb.

Er din skole interesseret i at oprette et abonnement til Elevens Digitale Kompetencehjul?