Nyt gratis forløb: Aktiv deltagelse

Posted

Undervisningsforløbet “Aktiv deltagelse” sætter fokus på hvordan vores online fællesskaber har indflydelse på vores humør, selvopfattelse og politiske omverden gennem tre aktuelle cases.

Nyt gratis forløb: Aktiv deltagelse

Af Helene Haugaard


Udgivet af Center for Digital Dannelse i september 2019

© 2019 -2020 Alle rettigheder til denne artikel er forbeholdt forfatter

Skellet mellem den digitale og den fysiske verden er utydelig. Fodboldtræning går hånd i hånd med FIFA-spillet, vi tager diskussioner på internetfora eller på åben gade, og den måde, som folk opfatter os på online, kan have en stor betydning for, hvordan vi ser os selv, når vi kigger i spejlet.

Undervisningsforløbet “Aktiv deltagelse” handler om overgangene mellem vores digitale og fysiske fællesskaber. Materialet kommer med forskellige eksempler på mennesker, der har valgt at dele noget om dem selv eller deres interesser online – og om den reaktion, der er kommet både digitalt og i ‘den virkelige verden’.

Vi stiller forløbet gratis til rådighed, så du selv kan gennemføre øvelserne i din klasse (eller, kære forælder, bruge øvelserne som inspiration til at tale med dit barn om deres digitale verden).

Øvelserne tager udgangspunkt i tre aktuelle fænomener:
1) Body-positivity og selviscenesættelse på Instagram
2) Skolestrejke for klimaet med Greta Thunberg i front
3) Digital selvhad / selvskade i form af trenden RoastMe

 

Materialet

Nedenfor ser du Prezi-præsentation, som du kan bruge til at afvikle forløbet. Link til præsentationen findes også i lærervejledningen.
Hent lærervejledning (PDF)

Forløbet kan afvikles i udskolingen i grundskolen eller på ungdomsuddannelser.

Om forfatter

Helene Haugaard
Chefkonsulent ved Center for Digital Dannelse