Indsatser

I Center for Digital Dannelse er vores mission at støtte institutioner i arbejdet med digital dannelse. Vi har derfor udviklet en række indsatser, som hjælper og inspirerer skoler, uddannelsesinstitutioner, foreninger og virksomheder rundt om i Danmark. Vores ekspertise går på at oversætte eksisterende viden og tendenser på en måde, hvor arbejdet med digital dannelse gøres dialogbaseret, strategisk og lokalt forankret efter behov og erfaringer.

Måske kan du allerede svaret og mangler et kvalificeret bud på, hvordan I kan starte eller fortsætte det I allerede gør. Læs mere om vores indsatser nedenfor ⬇️

Oplæg & Workshops 💬

Vi holder oplæg og workshops for tusinder af børn og unge samt lærere, ledelse, pædagoger og forældre. Vi taler om, hvordan man indgår positivt i digitale fællesskaber – og hvilke faldgruber der kan være i forbindelse med fx digital kommunikation, lovgivning og idealer på nettet.

Book en workshop eller et oplæg til din skole, ungdomsuddannelse eller arbejdsplads. Vi taler ind i aktuelle emner inden for digital dannelse til børn, unge, voksne og ældre.

Vores workshops spænder bredt fra at oplyse og engagere elever i at forholde sig til egen digital dannelse, til at igangsætte et strategisk arbejde med digital dannelse blandt skoleledelse og fagfolk.

Laurits, matematiklærer

Skolen på Islandsbrygge

Oplægsholderen berørte relevante emner på en engagerende måde, hvilket fangede vores elevers opmærksomhed. Det var særligt givende at høre disse perspektiver udefra, da det tilføjede en anderledes kontekst til diskussionen og motiverede vores elever til at deltage endnu mere aktivt.

Undervisningsmateriale 💻

Sæt fokus på digital dannelse med et lærerigt og brugervenligt undervisningsmateriale. Vi har online materialepakker til både grundskoler, forældremøder og ungdomsuddannelser. Med et abonnement får hele skolen adgang til inspirerende lærevejledninger, der støtter et strategisk og kontinuerligt arbejde med digital dannelse.

Gør som andre skoler. Book et oplæg og hold derefter momentum ude i klasseværelserne ved at undervise i billeddeling, AI og andre emner, du finder i materialepakken.

Kompetencehjulet 📊

Strategisk konsultation📍

Vi har udviklet en software, som vi kalder kompetencehjulet. Med kompetencehjulet kan du måle, hvordan det står til med digitale kompetencer eller digital trivsel, der hvor du er.

Kompetencehjulet er brugervenligt og kan bruges i flere sammenhænge. Flere bruger kompetencehjulet inden eller efter en strategisk workshop. Det er også muligt at udvikle jeres helt eget kompetencehjul i samarbejde med os.

Vi har 10 års erfaring med at konsultere kommuner og virksomheder. Vi er for flere en foretrukken samarbejdspartner. Vi hjælper med at forstå kerneproblematikken, hvorefter vi designer strategiske forløb og initiativer, der kan bruges efter vores besøg.