Her kan du finde en lang række artikler, der handler om digital dannelse.
Har du spørgsmål?
Er du i tvivl om noget, eller vil du bare høre mere?
Ring til os på 7174 3876 eller send en mail til dd@digitaldannelse.org
Alle artikler
Få et lynkursus i tre vigtige paragraffer, § 232, 235 og 264 d.
Kina har lavet skarpe begrænsninger på den tid børn må bruge på computerspil. Men i Danmark er det ikke så firkantet.
Ifølge en ny undersøgelse har hver tredje gymnasieelev gjort skade på sig selv. Selvskaden kan også være digital, vi fortæller hvordan det kan se ud.
Vi guider dig i junglen af digitale værktøjer og peger på dem, der især motiverer til læring.
Bliv klogere på, hvilke overvejelser du og dine kolleger bør gøre jer, inden i sparker gang i nye digitaliseringsprocesser.
Hvordan er de mest sikre kodeord opbygget? Hvor nemt er det for en hacker at gætte/cracke en kode? Og hvorfor får vi egentlig at vide, at vi skal skifte kodeord så ofte?
Overvejelser der kan hjælpe med at sætte rammer for dit barns (og dit eget) digitale forbrug
Bør vi være bekymret - hvad siger forskningen?
Test dig selv og se, om du er kattedamen, blærerøven eller stalkeren.
Minecraft, Fortnite og CS:GO - hvad er hvad? Her kan du læse om de mest populære computerspil blandt børn og unge lige nu, og du kan blive klogere på de enkelte spils fordele og ulemper.
Her får du et smugkig ind i børnenes digitale verden, når vi guider dig igennem nogle af de mest elskede sociale medier og spil.
Hvor meget data deler du med firmaerne bag dine apps? Her får du 3 råd til, hvordan du kan undgå at dele det hele.
Ved du, hvad du siger ja til, når du accepterer cookies på en hjemmeside?
Føler du, at du bruger for meget tid med mobilen i hånden? Skab dig et konkret overblik over dit forbrug for bedre at kunne tage stilling til dine vaner.
Husk at (digi)tale sammen med dine børn om deres - og dine - digitale vaner. Det skaber nemlig både tillid og åbenhed, at gøre den digitale dialog til en naturlig del af hverdagen.
Er mobiltelefoner en unødig stressfaktor og forstyrrelse i undervisningen, eller skal vi vænne vores skolebørn til at kunne bruge - og kunne modstå - mobilen i klassen?
Med udgangspunkt i undervisningssektoren kommer vi med tre bud på gode redskaber til din digitale værktøjskasse: software-, hardware- og, allervigtigst, refleksive kompetencer.
De syv digitale bud viser, hvad du skal kunne for at indgå dannet og positivt i den digitale verden.
Nogle gange kan det være lettere at forholde sig netetisk, når det kommer helt tæt på. Vi råder til at man starter arbejdet med den digitale dannelse hos sig selv og sine nærmeste.
Som bruger skal man være bevidst og refleksiv omkring, hvilke oplysninger der klæber til ens online identitet.
Mediet virker på flere måder som et filter, der frasorterer sociale informationer, mens den geografiske distance indebærer en række kulturelle og kontekstuelle udfordringer.
Digitale kompetencer bør betragtes som en fortsættelse fra instrumentale færdigheder i retning af mere produktive, kommunikative, kritiske og strategiske kompetencer.
Digital dannelse handler om, at kunne begå sig socialt og etisk i den virtuelle virkelighed.