Om Center for Digital Dannelse

Hvad er digital dannelse?

Digital dannelse drejer sig ikke om hvor dygtig du er til at kode eller anvende it-systemer. At være dannet digitalt handler om at kunne begå sig socialt, etisk og kritisk i den virtuelle virkelighed. Om at tage aktive valg – og fravalg – i din hverdag.

Læs mere om digital dannelse

Det er ikke kun børn og unge, der kan have gavn af digitale dannelse; vi lever alle i en digitaliserede verden. Vores digitale adfærd følger os på tværs af det private såvel som i skole- eller arbejdssammenhæng. Digital dannelse er derfor en del af vores livslange læring.

Hvordan arbejder vi?

Center for Digital Dannelse hjælper børn, unge og voksne med at navigere i en verden, som bliver mere og mere digital. Med undervisningsmaterialer, oplæg og vidensartikler klæder vi vores publikum på til at tage reflekterede valg i deres færden på nettet.

Vi forholder os positivt til de mange sociale og praktiske fordele, som digitale medier kan medføre. Gennem dialog og dilemmakort sætter vi fokus på mulige faldgruber og hjælper vores publikum sætte ord på en lang række udfordringer, som det digitale forårsager.

Center for Digital Dannelse blev stiftet i 2010 og vi rejser hele Danmark rundt.
Vi afholder over 100 workshops om året og laver engagerende undervisningsmateriale til både store og små.

Hvem er vi?

Emilie Hendel Møller

Ansvarlig for børne- og ungeområdet – kandidat i journalistik

emilie@digitaldannelse.org
LinkedIn

Emilie er kandidat i journalistik fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og bachelor i kommunikation fra Roskilde Universitet. Hun har mange års erfaring med formidling på unge- og uddannelsesområde som skribent, radiojournalist og workshopholder for både børn og voksne. 

Emilies hjerte banker for skoleområdet, og især for at børn og unge trives, såvel online som offline. Publikum kan mærke engagementet brænde igennem til oplæg og workshops, der skarpe, nærværende og med stor forståelse for børn og unges digitale hverdag. 

Emilie er rundet af foreningsdanmark og er meget optaget af dannelse og fællesskaber – ikke mindst de digitale. Derudover følger hun nysgerrigt med i forskning og trends, så hun er opdateret på tendenser og eksempler, når hun besøger grundskoler og ungdomsuddannelser.


Jacob Brøndum Pedersen

Stifter og digital arkitekt – Cand.scient.soc.
jacob@digitaldannelse.org
LinkedIn

Jacob Brøndum er en af Danmarks førende eksperter i spændingsfeltet mellem digital dannelse, netetik, digitale normer og virtuelle fællesskaber. Baggrunden er cand.scient.soc fra Roskilde Universitet, og før han stiftede Center for Digital Dannelse arbejdede han som kommunikationskonsulent i Rambøll.

Med over 100 foredrag og workshop om året er Jacob en af de mest aktive foredragsholdere i Danmark. Med en målgruppe fra 10 til 95 år har han fingeren på pulsen i forhold til emner som forstyrrelser i undervisningen, virtuelle fællesskaber, digital dannelse, teknologi og læring samt nye digitale trends. Et forløb med Jacob er kendetegnet ved den energiske og inspirerende tilgang til området samt den lette kobling fra tanke til handling.

Foredrag og workshops inkluderer: Carlsberg, læringsseminar for Undervisningsministeriet, konference for faglige it-vejledere, Bibliotekernes Årsmøde, Praxis Online-konference, SkoleIntra Træf 2015, K-forum, Ungdomsringen, Højskolernes Hus, Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK), Center for Undervisningsmidler (CFU) og diverse gymnasielle uddannelser

Derudover benyttes han ofte som ekspert i medierne.


Anders Skov

Internetsociolog – Cand.scient.soc.
anders@digitaldannelse.org
LinkedIn

Anders er uddannet sociolog fra Københavns Universitet, hvor han har specialiseret sig i digital dannelse og digitale kompetencer og samspillet mellem disse til at indgå i samfundet som borger, forbruger, ven og medarbejder.  Udover et stærkt teoretisk grundlag har Anders dyb teknisk indsigt i automatisering, web-design og programmering, hvilket han har praktiseret i mere end 10 år.Tilsammen giver det Anders en helt unik profil indenfor digitalisering. Anders forstår både det digitaliserede samfund set fra helikopterperspektiv, samt når talen falder på emner, der hører sig til helt nede i maskinrummet.


Marie Enevoldsen

Ansvarlig for børne- og ungeområdet – kandidat i journalistik (på barsel)
marie@digitaldannelse.org
LinkedIn

Marie er kandidat i journalistik fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har mange års erfaring som skribent og workshopholder indenfor unge- og uddannelsesområdet. Selvom hendes egen teenagetid for længst er forbi, er hun evigt optaget af børn og unges trivsel, og kombineret med hendes journalistfaglige baggrund gør det Marie til en dygtig og empatisk vidensformidler. Samtidig er hun præget af højskoleverdenen, hvor hun bl.a. har været lærer, og derfor er Marie meget interesseret i dannelse – ikke mindst den digitale. Marie følger nysgerrigt med, når nye digitale trends popper op, så hun kan få dem inkorporeret i både undervisningsmaterialer til grundskoler og ungdomsuddannelser – sidstnævnte er hun netop nu i fuld gang med at udvikle.

Header text

Header text