Om Center for Digital Dannelse

Hvem er vi?

Center for Digital Dannelse blev stiftet i 2010. Vi er et uafhængigt videnshus, som følger aktivt med i forskning, trends og tendenser på det digitale område. Vores formål er at hjælpe børn, unge og voksne med at navigere sikkert i deres digitale liv og få det allerbedste ud af digitale fællesskaber.

Læs mere om digital dannelse

Hvad laver vi til daglig?

Hvert år besøger vi skoler i hele Danmark og holder oplæg og workshops for tusinder af børn og unge samt deres lærere, pædagoger og forældre. Vi taler om, hvordan man indgår positivt i digitale fællesskaber – og hvilke faldgruber der kan være i forbindelse med fx digital kommunikation, lovgivning og idealer på nettet. 

Vi skriver også artikler og guides om digital dannelse, der kan gøre voksne klogere på børns digitale liv. Og så har vi udviklet undervisningsmaterialer til både grundskolen og ungdomsuddannelser, så skolerne selv kan arbejde strategisk og kontinuerligt med digital dannelse.

Hvad er vores holdning til det digitale liv?

Vi tror på, at der er meget godt at hente ved at være digital. Socialt og kreativt eller i form af underholdning og læring. Men det kræver selvfølgelig, at man er klædt ordentligt på til at tage reflekterede valg og håndtere de faldgruber, man indimellem kan rende ind i. 

Vil du vide mere om vores syn på digital dannelse, eller er du interesseret i oplæg eller undervisningsmateriale? Så kontakt os meget gerne på dd@digitaldannelse.org.

Hvem er vi?


 

Jacob Brøndum Pedersen

Stifter og digital arkitekt
Cand.scient.soc.
jacob@digitaldannelse.org
LinkedIn

Jacob Brøndum er en af Danmarks førende eksperter inden for digital dannelse og digital modenhed. Jacob har omfattende erfaring med store digitaliseringsprojekter, både nationalt og internationalt, hvilket har givet ham en bred forståelse for de udfordringer og synergieffekter, der kan opstå i sådanne projekter.

Jacob er kendt for sin inspirerende og energiske tilgang til feltet, hvor han kombinerer teori og praksis for at give en dybere forståelse af, hvordan digital dannelse og digital modenhed kan styrke både organisationer og individer.

Han er ofte efterspurgt som ekspert i medierne og er en værdifuld sparringspartner for både organisationer og enkeltpersoner.


 

Mikline Roman Jensen

Ansvarlig for børne- og ungeområdet
Cand.soc. i uddannelsesvidenskab
mikline@digitaldannelse.org
LinkedIn

Som børne- og ungeansvarlig deler Mikline sit engagement for dannelsesspørgsmål i det 21. århundrede. Hun udvikler centerets undervisningsmateriale og orienterer sig mod digitale trends, forskning, lovgivning og politikker på området. Mikline faciliterer inspirerende oplæg og workshops om digital dannelse og formidler indsigtsfulde perspektiver på børn, unges og voksnes digitale brug og tilstedeværelse.

Med en cand.soc. i uddannelsesvidenskab fra Aarhus Universitet har hun særligt blik for, hvordan digitale teknologier former processer for læring, borgerskab, socialitet og individdannelse.

Mikline har arbejdet med børn og unges trivsel i en række forskellige organisationer. Hendes rådgivning omfatter emner som ensomhed, rettigheder, seksualitet og digitale fællesskaber. Hun har et organisatorisk blik for medarbejdere og lederes oplevelser med digitale teknologier og processer.


 

Anders Skov

Internetsociolog
Databeskyttelsesansvarlig
Cand.scient.soc.
anders@digitaldannelse.org
LinkedIn

Anders er uddannet sociolog fra Københavns Universitet, hvor han har specialiseret sig i digital dannelse og digitale kompetencer og samspillet mellem disse til at indgå i samfundet som borger, forbruger, ven og medarbejder. 

Udover et stærkt teoretisk grundlag har Anders dyb teknisk indsigt i automatisering, web-design og programmering, hvilket han har praktiseret i mere end 10 år.

Tilsammen giver det Anders en helt unik profil indenfor digitalisering. Anders forstår både det digitaliserede samfund set fra helikopterperspektiv, samt når talen falder på emner, der hører sig til helt nede i maskinrummet.


 

Lea Westphal Pedersen

Head of MapUs (Det Digitale Kompetencehjul) & Customer Success
Cand.ling.merc i International Business Communication – Intercultural Marketing 
lea@digitaldannelse.org
LinkedIn

Lea er en organiseret projektleder og ekspert i at køre strømlinede processer. Som hovedansvarlig for vores kortlægningssoftware, MapUs (Det Digitale Kompetencehjul), omfatter hendes rolle en bred vifte af opgaver – bl.a strategi, konceptudvikling, procesoptimering, udvikling af spørgerammer, kommunikation og marketing mv.

Lea projektleder også mange af vores kundeprojekter på MapUs-området – nationalt og internationalt. Her hjælper hun organisationer med at afdække deres digitale udfordringer og med at implementere MapUs-værktøjet.

Hos Lea er kunderne altid i trygge hænder, og hun sørger for, at de får den digitale ekspertise, de har brug for. Hendes sprudlende personlighed skaber god stemning på mail, i telefonen, til møder, og selvfølgelig her på kontoret.

Derudover er Lea husets kulturnørd, da kultur (heriblandt digital kultur) er en af Leas store interesser. Det kommer bl.a. til udtryk, når hun hjælper vores kunder med afdækningen af deres digitale indsatsområder, men også i fritiden hvor hun gerne udforsker kulturlivet i København.


 

Ida Raben-Levetzau

Juniorkonsulent
BA Pædagogik, KU
info@digitaldannelse.org

Ida står for kundesupport og er den venlige stemme og hjælpende hånd, som vores kunder møder, når de har brug for assistance. Ida har også fingeren med i Centerets projekter på børne- og ungeområdet og under MapUs.

Med en baggrund i pædagogik fra Københavns Universitet og erfaring som IT-supporter, kombinerer Ida teknisk ekspertise med pædagogisk indsigt. Hun har også omfattende kompetencer inden for projektbaseret læring og erfaring med at organisere workshops, hvilket gør hende stærk inden for planlægning, kommunikation og undervisning.

Ud over at besvare spørgsmål og løse problemer, arbejder Ida proaktivt på at forbedre vores supportprocesser og materialer. Hendes engagement og dedikation gør hende til en uvurderlig ressource for både vores team og kunder.

Når hun ikke hjælper vores kunder, udforsker Ida nye teknologier og holder sig opdateret med de nyeste trends inden for digital dannelse.


 

Emma Hannibal Høyer

Juniorkonsulent
BA Uddannelsesvidenskab, AU
info@digitaldannelse.org

Emma sidder til dagligt med vores kundesupport og assistere forskellige projekter på børne- og ungeområdet og under MapUs. Når hun ikke hjælper vores kunder, holder Emma sig opdateret med de nyeste trends inden for kunstig intelligens og uddannelse.

Med erfaring som rådgiver på BørneTelefonen og en dyb interesse for kunstig intelligens i læringssammenhænge, bringer Emma både teknologisk nysgerrighed og pædagogisk indsigt til vores team. Hun har stor teoretisk viden om grundskolen og ungdomsuddannelser, og hendes bachelorprojekt undersøgte ChatGPT’s indvirkning på gymnasieundervisningen.

Emma arbejder proaktivt med at forbedre vores supportprocesser og sikre, at vores kunder får den bedste oplevelse. Hendes erfaring med kommunikation og uddannelsesorganisering gør hende til en uvurderlig del af vores team.