Om Center for Digital Dannelse

Hvem er vi?

Center for Digital Dannelse blev stiftet i 2010. Vi er et uafhængigt videnshus, som følger aktivt med i forskning, trends og tendenser på det digitale område. Vores formål er at hjælpe børn, unge og voksne med at navigere sikkert i deres digitale liv og få det allerbedste ud af digitale fællesskaber.

Læs mere om digital dannelse

Hvad laver vi til daglig?

Hvert år besøger vi skoler i hele Danmark og holder oplæg og workshops for tusinder af børn og unge samt deres lærere, pædagoger og forældre. Vi taler om, hvordan man indgår positivt i digitale fællesskaber – og hvilke faldgruber der kan være i forbindelse med fx digital kommunikation, lovgivning og idealer på nettet. 

Vi skriver også artikler og guides om digital dannelse, der kan gøre voksne klogere på børns digitale liv. Og så har vi udviklet undervisningsmaterialer til både grundskolen og ungdomsuddannelser, så skolerne selv kan arbejde strategisk og kontinuerligt med digital dannelse.

Hvad er vores holdning til det digitale liv?

Vi tror på, at der er meget godt at hente ved at være digital. Socialt og kreativt eller i form af underholdning og læring. Men det kræver selvfølgelig, at man er klædt ordentligt på til at tage reflekterede valg og håndtere de faldgruber, man indimellem kan rende ind i. 

Vil du vide mere om vores syn på digital dannelse, eller er du interesseret i oplæg eller undervisningsmateriale? Så kontakt os meget gerne på dd@digitaldannelse.org.

Hvem er vi?

 

Marie Enevoldsen

Ansvarlig for børne- og ungeområdet
Cand.public i Analytisk Journalistik
marie@digitaldannelse.org
LinkedIn

Marie er kandidat i journalistik fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har mange års erfaring som skribent og workshopholder indenfor unge- og uddannelsesområdet.

Selvom hendes egen teenagetid for længst er forbi, er hun evigt optaget af børn og unges trivsel, og kombineret med hendes journalistfaglige baggrund gør det Marie til en dygtig og empatisk vidensformidler. Samtidig er hun præget af højskoleverdenen, hvor hun bl.a. har været lærer, og derfor er Marie meget interesseret i dannelse – ikke mindst den digitale. 

Marie følger nysgerrigt med, når nye digitale trends popper op, så hun kan få dem inkorporeret i både undervisningsmaterialer til grundskoler og ungdomsuddannelser – sidstnævnte er hun netop nu i fuld gang med at udvikle.

 


 

Emilie Hendel Møller

Kommunikationsansvarlig og ekspert på børne- og ungeområdet
Cand.public i Analytisk Journalistik

emilie@digitaldannelse.org
LinkedIn

Emilie er kandidat i journalistik fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og bachelor i kommunikation fra Roskilde Universitet. Hun har mange års erfaring med formidling på unge- og uddannelsesområde som skribent, radiojournalist og workshopholder for både børn og voksne. 

Emilies hjerte banker for skoleområdet, og især for at børn og unge trives, såvel online som offline. Publikum kan mærke engagementet brænde igennem til oplæg og workshops, der skarpe, nærværende og med stor forståelse for børn og unges digitale hverdag. 

Emilie er rundet af foreningsdanmark og er meget optaget af dannelse og fællesskaber – ikke mindst de digitale. Derudover følger hun nysgerrigt med i forskning og trends, så hun er opdateret på tendenser og eksempler, når hun besøger grundskoler og ungdomsuddannelser.

 


Maria Larsen Ehrenreich

 

Maria Larsen Ehrenreich

Konsulent
Cand.mag i Medievidenskab
maria@digitaldannelse.org

LinkedIn

Maria er kandidat i Medievidenskab fra Aarhus Universitet, hvor hun skrev speciale om digital dannelse og testfaget teknologiforståelse for børn i alderen 8 til 12 år.

Hun har tidligere arbejdet med bl.a. misinformation på nettet og vejledt undervisere i anvendelsen af digitale læringsværktøjer.

Maria er et lattermildt menneske og en formidler med drive og engagement. Hendes interesse for iværksætteri og bæredygtighed har udmøntet sig i aktiviteter med børn og unge, men det grønne er også noget, der fylder i Maria fritid, hvor hun elsker at udforske naturen.

Hendes evne til at skabe projekter og se verden fra nye vinkler, nyder vi også godt af hos Center for Digital Dannelse, hvor Maria bl.a. er med til at konceptudvikle indhold på børne- og ungeområdet.


 

Jacob Brøndum Pedersen

Stifter og digital arkitekt
Cand.scient.soc.
jacob@digitaldannelse.org
LinkedIn

Jacob Brøndum er en af Danmarks førende eksperter i spændingsfeltet mellem digital dannelse, netetik, digitale normer og virtuelle fællesskaber. Baggrunden er cand.scient.soc fra Roskilde Universitet, og før han stiftede Center for Digital Dannelse arbejdede han som kommunikationskonsulent i Rambøll.

Med over 100 foredrag og workshop om året er Jacob en af de mest aktive foredragsholdere i Danmark. Med en målgruppe fra 10 til 95 år har han fingeren på pulsen i forhold til emner som forstyrrelser i undervisningen, virtuelle fællesskaber, digital dannelse, teknologi og læring samt nye digitale trends. Et forløb med Jacob er kendetegnet ved den energiske og inspirerende tilgang til området samt den lette kobling fra tanke til handling.

Foredrag og workshops inkluderer: Carlsberg, læringsseminar for Undervisningsministeriet, konference for faglige it-vejledere, Bibliotekernes Årsmøde, Praxis Online-konference, SkoleIntra Træf 2015, K-forum, Ungdomsringen, Højskolernes Hus, Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK), Center for Undervisningsmidler (CFU) og diverse gymnasielle uddannelser

Derudover benyttes han ofte som ekspert i medierne.

 


 

Anders Skov

Internetsociolog
Cand.scient.soc.
anders@digitaldannelse.org
LinkedIn

Anders er uddannet sociolog fra Københavns Universitet, hvor han har specialiseret sig i digital dannelse og digitale kompetencer og samspillet mellem disse til at indgå i samfundet som borger, forbruger, ven og medarbejder. 

Udover et stærkt teoretisk grundlag har Anders dyb teknisk indsigt i automatisering, web-design og programmering, hvilket han har praktiseret i mere end 10 år.

Tilsammen giver det Anders en helt unik profil indenfor digitalisering. Anders forstår både det digitaliserede samfund set fra helikopterperspektiv, samt når talen falder på emner, der hører sig til helt nede i maskinrummet.


Lea Westphal Pedersen

 

Lea Westphal Pedersen

Customer Success Manager

Cand.ling.merc i International Business Communication – Intercultural Marketing

lea@digitaldannelse.org

LinkedIn

Lea er kandidat i International Business Communication fra linjen Intercultural Markerting på Copenhagen Business School. Hendes erfaring tæller bl.a. kommunikation, markedsføring og kundeservice, ligesom hun i sin studietid har lagt mange timer i frivilligt arbejde som formand og marketingansvarlig for studenterforeningen IBC Union. 

Leas sprudlende personlighed skaber god stemning på mail, i telefonen og selvfølgelig på kontoret. Hun er en struktureret projektleder, som sørger for, at alt er i rette systemer, så vores abonnenter får en god kundeoplevelse med den hjælp og information, de har behov for. 

Kultur (heriblandt digital kultur) er en af Leas store interesser. Det ytrer sig, når hun hjælper organisationer med at afdække deres digitale udfordringer og indsatsområder, men også i fritiden hvor hun gerne udforsker kulturlivet i København.