Om Center for Digital Dannelse

Hvem er vi?

Center for Digital Dannelse blev stiftet i 2010. Vi er et uafhængigt videnshus, som følger aktivt med i forskning, trends og tendenser på det digitale område. Vores formål er at hjælpe børn, unge og voksne med at navigere sikkert i deres digitale liv og få det allerbedste ud af digitale fællesskaber.

Læs mere om digital dannelse

Hvad laver vi til daglig?

Hvert år besøger vi skoler i hele Danmark og holder oplæg og workshops for tusinder af børn og unge samt deres lærere, pædagoger og forældre. Vi taler om, hvordan man indgår positivt i digitale fællesskaber – og hvilke faldgruber der kan være i forbindelse med fx digital kommunikation, lovgivning og idealer på nettet. 

Vi skriver også artikler og guides om digital dannelse, der kan gøre voksne klogere på børns digitale liv. Og så har vi udviklet undervisningsmaterialer til både grundskolen og ungdomsuddannelser, så skolerne selv kan arbejde strategisk og kontinuerligt med digital dannelse.

Hvad er vores holdning til det digitale liv?

Vi tror på, at der er meget godt at hente ved at være digital. Socialt og kreativt eller i form af underholdning og læring. Men det kræver selvfølgelig, at man er klædt ordentligt på til at tage reflekterede valg og håndtere de faldgruber, man indimellem kan rende ind i. 

Vil du vide mere om vores syn på digital dannelse, eller er du interesseret i oplæg eller undervisningsmateriale? Så kontakt os meget gerne på dd@digitaldannelse.org.

Hvem er vi?


 

Jacob Brøndum Pedersen

Stifter og digital arkitekt
Cand.scient.soc.
jacob@digitaldannelse.org
LinkedIn

Jacob Brøndum er en af Danmarks førende eksperter inden for digital dannelse og digital modenhed. Jacob har omfattende erfaring med store digitaliseringsprojekter, både nationalt og internationalt, hvilket har givet ham en bred forståelse for de udfordringer og synergieffekter, der kan opstå i sådanne projekter.

Jacob er kendt for sin inspirerende og energiske tilgang til feltet, hvor han kombinerer teori og praksis for at give en dybere forståelse af, hvordan digital dannelse og digital modenhed kan styrke både organisationer og individer.

Han er ofte efterspurgt som ekspert i medierne og er en værdifuld sparringspartner for både organisationer og enkeltpersoner.


 

Mikline Roman Jensen

Specialkonsulent og ansvarlig for børne- og ungeområdet
Cand.soc. i uddannelsesvidenskab
mikline@digitaldannelse.org
LinkedIn

Som børne- og ungeansvarlig deler Mikline sit engagement for dannelsesspørgsmål i det 21. århundrede. Hun udvikler centerets undervisningsmateriale og orienterer sig mod digitale trends, forskning, lovgivning og politikker på området. Mikline faciliterer inspirerende oplæg og workshops om digital dannelse og formidler indsigtsfulde perspektiver på børn, unges og voksnes digitale brug og tilstedeværelse.

Med en cand.soc. i uddannelsesvidenskab fra Aarhus Universitet har hun særligt blik for, hvordan digitale teknologier former processer for læring, borgerskab, socialitet og individdannelse.

Mikline har arbejdet med børn og unges trivsel i en række forskellige organisationer. Hendes rådgivning omfatter emner som ensomhed, rettigheder, seksualitet og digitale fællesskaber. Hun har et organisatorisk blik for medarbejdere og lederes oplevelser med digitale teknologier og processer.


 

Anders Skov

Internetsociolog
Databeskyttelsesansvarlig
Cand.scient.soc.
anders@digitaldannelse.org
LinkedIn

Anders er uddannet sociolog fra Københavns Universitet, hvor han har specialiseret sig i digital dannelse og digitale kompetencer og samspillet mellem disse til at indgå i samfundet som borger, forbruger, ven og medarbejder. 

Udover et stærkt teoretisk grundlag har Anders dyb teknisk indsigt i automatisering, web-design og programmering, hvilket han har praktiseret i mere end 10 år.

Tilsammen giver det Anders en helt unik profil indenfor digitalisering. Anders forstår både det digitaliserede samfund set fra helikopterperspektiv, samt når talen falder på emner, der hører sig til helt nede i maskinrummet.


 

Ida Raben-Levetzau

Juniorkonsulent
BA Pædagogik, KU
info@digitaldannelse.org

Ida står for kundesupport og er den venlige stemme og hjælpende hånd, som vores kunder møder, når de har brug for assistance. Ida har også fingeren med i Centerets projekter på børne- og ungeområdet og under MapUs.

Med en baggrund i pædagogik fra Københavns Universitet og erfaring som IT-supporter, kombinerer Ida teknisk ekspertise med pædagogisk indsigt. Hun har også omfattende kompetencer inden for projektbaseret læring og erfaring med at organisere workshops, hvilket gør hende stærk inden for planlægning, kommunikation og undervisning.

Ud over at besvare spørgsmål og løse problemer, arbejder Ida proaktivt på at forbedre vores supportprocesser og materialer. Hendes engagement og dedikation gør hende til en uvurderlig ressource for både vores team og kunder.

Når hun ikke hjælper vores kunder, udforsker Ida nye teknologier og holder sig opdateret med de nyeste trends inden for digital dannelse.

 

Emma Hannibal Høyer

Juniorkonsulent og praktikant i efteråret 2024 på børne- og ungeområdet
KA Uddannelsesvidenskab, AU
Emma@digitaldannelse.org

Emma sidder til dagligt med vores kundesupport og assisterer forskellige projekter på børne- og ungeområdet og under MapUs.

Når hun ikke hjælper vores kunder, holder Emma sig opdateret med de nyeste trends inden for kunstig intelligens og uddannelse. Med erfaring som rådgiver på BørneTelefonen og en dyb interesse for kunstig intelligens i læringssammenhænge, bringer Emma både teknologisk nysgerrighed og pædagogisk indsigt til vores team. Hun har stor teoretisk viden om grundskolen og ungdomsuddannelser, og hendes bachelorprojekt undersøgte ChatGPT’s indvirkning på gymnasieundervisningen.

Emma arbejder proaktivt med at forbedre vores supportprocesser og sikre, at vores kunder får den bedste oplevelse. Hendes erfaring med kommunikation og uddannelsesorganisering gør hende til en uvurderlig del af vores team.

I efteråret 2024 vil Emma yderligere fungere som praktikant hos os. Her vil hun især få mulighed for at dykke ned i AI-didaktik, og undersøge de muligheder og begrænsninger, som kunstig intelligens tilbyder undervisere og elever.


 

Nanna Westergaard Espersen

Juniorkonsulent og praktikant i efteråret 2024 på børne- og ungeområdet
KA Uddannelsesvidenskab, AU
Nanna@digitaldannelse.org

Nanna assisterer i efteråret 2024 forskellige projekter inden for børne- og ungeområdet. Her bringer hun sin viden i spil, når det kommer til at forstå og arbejde med børn og unge i udsatte positioner. Hun har en særlig interesse for digital trivsel og digital ulighed, hvilket gør hende til en værdifuld ressource i arbejdet med de udfordringer, der kan opstå i den digitale verden.

Ud over at arbejde med igangværende projekter på børne- og ungeområdet, supporterer Nanna også MapUs (Det Digitale Kompetencehjul) som juniorkonsulent.

Nanna fordyber sig i forskning om digital dannelse og udforsker nye tilgange til at forbedre børn og unges trivsel og undersøger, hvordan det er muligt at skabe mere lighed i digitale sammenhænge. Med en baggrund i uddannelsesvidenskab og erfaring med børn og unge i sårbare positioner i organisationen FISKEN, kombinerer Nanna teoretisk indsigt med praktisk erfaring. Hun har en forståelse for de sociale dynamikker og udfordringer, som børn og unge kan stå overfor i forhold til digitale medier.


 

Cæcilia Hellemann

Praktikant i efteråret 2024 på børne- og ungeområdet
KA Pædagogik, KU
Hellemann@digitaldannelse.org

Cæcilia er praktikant på vores børne- og ungeområde, hvor hun bidrager med faglig indsigt og støtte til vores projekter.

Til dagligt studerer Cæcilia en kandidat i pædagogik på Københavns Universitet. Cæcilia har en stor passion for at undersøge børn og unges brug af sociale medier, læring online, samt at udforske online fællesskaber.

Cæcilia har en særlig interesse for, hvordan algoritmer på sociale medier påvirker børn og unge, samt hvordan ekkokamre og radikalisering opstår online. Hun er en vidensindsamlings- og forskningsentusiast, som elsker at dykke ned i både akademiske og ikke-akademiske tendenser inden for digital dannelse.

Cæcilia vil i hendes praktik undersøge og analysere, hvordan børn og unge navigerer i den digitale verden, og hvordan vi som samfund kan understøtte deres udvikling. Hendes nysgerrighed og analytiske tilgang gør hende til en værdifuld del af vores team.