2. klasse: Hvem skriver du med?

Undervisningsforløbet for 2. klasse hedder ”Hvem skriver du med?” og har fokus på, at eleverne skal begynde at forholde sig til, hvordan de skriver på nettet, og hvordan der bliver skrevet til dem.

Pris

3500,- årligt

Undervisningsmaterialet købes som abonnement, hvor alle skolens undervisere får adgang til materialet for alle klassetrin i det fulde skoleår.

Køb abonnement Få en gratis prøveperiode

Allerede abonnent?
Log ind for at få adgang.

Har du spørgsmål?

Er du i tvivl om noget, eller vil du bare høre mere? Ring til os på 7174 3876 eller send en mail til dd@digitaldannelse.org


Undervisningsforløbet til 2. klasse tager udgangspunkt i elevernes digitale hverdag og at de skal begynde at overveje forholdet mellem modtager og afsender i medieret kommunikation.
Eleverne skal altså begynde at tænke over, hvordan de bevæger sig på nettet, og hvordan de opfører sig online, men også hvordan andre præsenterer sig digitalt.

Læringsmål

Undervisningsforløbet er struktureret med udgangspunkt i følgende læringsmål:

  • Eleven kan sætte sig i afsenderens eller modtagerens oplevelse af kommunikationen
  • Eleven har viden om modtager- og afsenderforhold i digital kommunikation

Undervisningsforløb

Undervisningsforløbet består af et slideshow, som læreren gennemgår i klassen, jf. tilknyttet lærervejledning (PDF).
Materialet indeholder øvelser og aktiviteter, som inddrager eleverne undervejs.

Eleverne skal gøres bevidste om forskellen mellem offline og online kommunikation med det formål at træne eleverne i netetik, gode digitale fodspor og en positiv digital omgangstone.

Gennem fælles diskussioner i klassen om, hvordan man skriver på nettet og hvordan der skrives til dem selv, skal eleverne begynde at forholde sig kritisk til hjemmesiders indhold og kommunikation målrettet dem.

Udbytte

Efter endt forløb har eleverne:

  • opnået en større viden omkring modtagere og afsendere i digital kommunikation.
  • fået en forståelse for, at man digitalt er nødt til at være ekstra opmærksom på, hvad man skriver og siger, da man som afsender ikke sidder direkte foran sin modtager.