1. klasse: Velkommen på nettet
Undervisningsforløbet for 1. klasse hedder “Velkommen på nettet” og har fokus på børnenes spæde omgang med det digitale.
Pris
3500,- årligt
Undervisningsmaterialet købes som abonnement, hvor alle skolens undervisere får adgang til materialet for alle klassetrin i det fulde skoleår.
Køb abonnement Få en gratis prøveperiodeHar du spørgsmål?
Er du i tvivl om noget, eller vil du bare høre mere? Ring til os på 7174 3876 eller send en mail til dd@digitaldannelse.org
Materialepakke til grundskolen
Pakken indeholder undervisningsmateriale til klassetrinnene 1-9. klasse:
Undervisningsforløbet til 1. klasse har til formål at introducere eleverne til, hvad det vil sige at være online samt give dem et indblik i forskellige kommunikationsformer, der bruges til almindelig hverdagskommunikation. Eleverne introduceres til digital kommunikation og netsøgning - færdigheder de kommer til at anvende både socialt og fagligt fremadrettet.
Læringsmål
Undervisningsforløbet er struktureret med udgangspunkt i følgende læringsmål:
- Eleven kan anvende it til hverdagskommunikation
- Eleven har viden om digital kommunikation i skrift, billede og lyd
Undervisningsforløb
Undervisningsforløbet består af et slideshow, som læreren gennemgår i klassen, jf. tilknyttet lærervejledning (PDF).
Materialet indeholder øvelser og aktiviteter, som inddrager eleverne undervejs.
Øvelserne i dette undervisningsforløb tager udgangspunkt i elevernes egen digitale hverdag. Helt konkret vil eleverne arbejde med at afkode smileys, øve sig i at orientere sig på hjemmesider og arbejde med at sende digitale beskeder.
Forløbet skal ses som en indledning til elevernes videre arbejde med en digital hverdag og som grundstenen for fremtidig refleksion, diskussioner om netetik, digital adfærd, online profiler m.m.
Udbytte
Efter endt forløb har eleverne:
- fået testet deres nuværende digitale færdigheder som digitale kommunikatører og digitale navigatører med udgangspunkt i deres nuværende brug af digitale devices og platforme
- fået åbnet op for en samtale omkring, hvilke devices og platforme eleverne anvender på nuværende tidspunkt